1. A konyhabútor megjelenése, ergonómiája, színe nagymértékben meghatározza leendő konyhája és sok esetben az egész lakás hangulatát. A stílus kiválasztásakor döntő a lakás elrendezése, a belmagasságok. Pl. a magas felső elemek kis légtérben zavaróak, összenyomják a teret. A fa frontos konyhák eleganciát, a festett ajtók modern hangulatot tükröznek.
2. A bútorelemek helyének meghatározásakor vegye figyelembe a konyhai munkafolyamatok sorrendjét: a tárolás, előkészítés, feldolgozás, összeállítás, sütés, főzés, valamint a hűtő-mosogató-sütő egységét, az ergonómiai háromszöget, mely a konyhakialakítás alapelve.
3. Az igénybevétel, a használhatóság nagyon fontos a választásnál, e szerint érdemes megválasztani a munkalap anyagát, a vasalatok típusát, az ajtók és a fiókok méretét is. ,,Mindennapi háziasszonyoknak” érdemes csillapítós fiókokban, ajtókban gondolkodniuk, a praktikusságon túl esztétikus megoldások, ha nem szeretnének ajtó és fiókcsapódásokat hallani.
4. A tervezésnél fontos az egyedi igények figyelembevétele. Magas felső elemek sok tárolóeszközt és háztartási kiegészítőt bevesznek, az alsó elemekbe kerülő nagy és magas fiókos elemek nagyobb áttekinthetőséget adnak
5. A sarokelemeknél a praktikumon túl a könnyű hozzáférés nagyon fontos. Ezen elemeknél a kihúzható vagy kifordítható szerelvények nagymértékben megkönnyítik a sok esetben ”holt térnek” vehető sarokrészeket.
6. A háztartási gépek megválasztása is befolyásolja a konyha kialakítását. Napjainkban a beépített gépek (főző és sütő, mikrohullámú sütő, mosogatógép, szagelszívó, hűtő) egyre inkább elterjedtek. Divatos és e mellett funkcionális megoldás a beépített sütőt az alsó elemből a munkalap magassága fölé építtetni. A beépített gépek a konyha szerves részévé válnak, ami szemnek nagyon tetsző.
7. Nem érdemes a legolcsóbb anyagokkal, szerelvényekkel felszerelni a leendő bútorát. Egyrészt nem jelent hosszú élettartamot, másrészt nem adja azt a kényelmi funkciót, amit elvár ezektől. Nem beszélve a minőségi problémák orvoslásáról, ami mind a vásárlónak, mind a vállalkozónak kényelmetlenek. A piacon elérhető áron vannak olyan szerelvények, amelyekre a bútorgyártó örök életgaranciát vállal, ami kifejezetten magas minőséget feltételez, hisz a gyártónak sem érdeke a selejtek gyártása és a márkanevének a rontása ebben az éles versenykörnyezetben.
8. Mielőtt a felújítás mellett dönt, kérje ki az illető szakmák (burkoló, villanyszerelő, gépész, festő és asztalos) véleményét a bútor és a készülékek helyéről. Nagyon sok energiát és időt spórol meg, ha a szakmák a legelejétől egységesen tudják a feladatukat.

Kérjük nézzen körül nálunk és tekintse meg referencia videóinkat is!

Kérje árajánlatunkat!